Най-най-най…найдивовижніші ресторани

На svidetelstvo.info купить свидетельство о заключении брака. .

Людина завжди прагнула проводити час із задоволенням. Це стосується й обідніх трапез. Затишна обстановка допомагає перетравленню їжі, – твердять лікарі. Власники сучасних ресторанів вигадують найрізноманітніші речі, щоб привабити нових відвідувачів.

КРАЩЕ ЗА ДИТЯЧИЙ САДОЧОК
У Нідерландах власник ресторану вирішив усіх здивувати. Страви у Kinderkookkafe Amsterdam подають виключно діти. Відвідувачам такий сервіс неабияк подобається. За кілька місяців існування ресторанчика добра слава поширилась на всю країну. Власник навіть дозволив дітям готувати страви для відвідувачів. Звісно, під наглядом дорослого шеф-кухаря. Дітям гра в офіціантів також подобається. Кажуть, це цікаво, весело і можна досхочу наїстися ласощів під час роботи. Батьки ж упевнені – робота змалечку виховає в дітей почуття відповідальності та любові до праці.

БЕЗКОШТОВНИЙ РЕСТОРАН
У Сполучених Штатах існує ресторан, де відвідувачі можуть цілком безкоштовно скуштувати фірмову страву. В Big Texaс Steak Ranch Amarillo розкішний стейк коштує нуль доларів. Утім, є певні умови. Ви не заплатите за страву ані цента, якщо погодитеся повністю її з’їсти. Зробити це потрібно самостійно, без сторонньої допомоги. На таке випробування наважується не кожен, адже запропонований стейк важить 2 кілограми.

У ЄДНАННІ З ПРИРОДОЮ
На острові Тобаго в Карибському морі розташований один із найекзотичніших ресторанів. Він міститься у кроні величезного дерева. Всі необхідні конструкції та меблі виготовлені також із деревини. Відвідувачі милуються гарними краєвидами. В меню – омари, свіжа риба та курчата.

“ХАМОВИТИЙ” РЕСТОРАН
Якщо в більшості ресторанів власники слідкують за ввічливістю офіціантів, адже це половина успіху, то американський Dick Last Resort, що в Чикаго, не надто цим переймається. Тут відверто лаються з відвідувачами. Це стало фірмовою фішкою ресторану. З офіціантами можна сваритися, а вони відповідають вам тим же. Офіціанти навіть провокують вас – жартують та насміхаються над вами. А ще розповідають, які жахливі інгредієнти додав до вашої страви кухар. Власники ресторану переконані – після важкого робочого дня людині необхідно не тільки поїсти, а й виплеснути назовні всі свої емоції. Зокрема й негативні.
УСЕ АВТОМАТИЗОВАНО
А от у нюрнберзькому ресторані Baggers (Німеччина) поскаржитися на погане обслуговування неможливо. Офіціантів там просто не існує. Власник закладу, щоб зекономити чи то з “великої любові” до книги скарг, усе автоматизував. Відвідувач сам замовляє страви, а за деякий час конвеєрний пристрій подає їх до столу. Невеличкий комп’ютер пропонує меню й реагує на прохання відвідувачів. Цікаво, що розраховуються також через комп’ютер за допомогою електронних карток. Німцям та закордонним гостям ресторанчик неабияк подобається, адже з-поміж іншого не треба давати на чай набридливим офіціантам.

ПОДОРОЖ У МИНУЛЕ
Оформленням інтер’єру під старовину вже нікого не здивуєш. Практично в кожному великому місті є подібні ресторани. Однак один із найцікавіших розташований у Румунії. В центрі Бухареста можна поїсти в Caru cu bere. Ще у 18 столітті тут замислювався розкішний ресторан, однак у власника постійно не вистачало грошей, щоб завершити будівництво. Вже тоді він хотів зробити заклад під старовину. Назбирав цілу низку цінних творів мистецтва. Закінчити будівництво вдалося лише у 1892 році. Відтоді дизайн не змінювали.

Спочатку вам доведеться пройти через приховані дерев’яні ворота. Далі – анфілада кімнат, які приведуть аж до центральної зали. Всі стіни оздоблені різьбленим деревом та оформлені оригінальними картинами. Відвідувачі називають заклад не рестораном, а музеєм 19 століття і переконують, що це особлива філософія буття. У творців була утопічна ідея створити величезну будівлю, без кутів усередині. Це їм майже вдалося, всі гострі елементи інтер’єру закруглюють дерев’яні конструкції. Відтак виникає враження, ніби перебуваєш в одній великій залі, хоча це декілька кімнат, майстерно поєднаних між собою.

ЕКОНОМІЯ СВІТЛА
У Франції неабиякою популярністю користується ресторан “У темряві”. 2001 року власник невеличкого кафе вирішив підвищити популярність свого закладу. Він запропонував відвідувачам повечеряти навіть не при свічках, а в цілковитій темряві. Така незвична обстановка спочатку насторожувала парижан, але згодом чимало людей схотіли звідати нових відчуттів. Найбільша проблема – знайти столовий посуд і наштрикнути на виделку потрібну страву. Це вдається далеко не з першої спроби. Втім, замурзані обличчя зовсім не псують вечері, адже вас ніхто не бачить. У ресторані з’явилися постійні відвідувачі – молоді люди приходять до ресторану не тільки поїсти, а й досхочу націлуватися. Популярність “ресторану в темряві” настільки зросла, що власник уже за кілька років відкрив подібні заклади в інших містах Франції. А згодом такі ресторани з’явилися в Канаді та Росії.
Підготував
Михайло ПРУДНИК